24 februari – Een jaar oorlog in de Oekraïne

Aanstaande vrijdag 24 februari is het alweer een jaar geleden dat Rusland de Oekraïne binnen viel en de oorlog startte. Vrij snel kwam de vluchtelingenstroom op gang. Een groot aantal vluchtelingen heeft het land verlaten. Nederland en de gemeente Gemert-Bakel hebben zich niet onbetuigd gelaten bij de opvang van deze vluchtelingen.

Vanuit de Rotary Gemert-Bakel en Laarbeek kwam het idee om samen met Oekraïense vluchtelingen en inwoners stil te staan bij het feit dat de Oekraïne een jaar in oorlog is. Zoals meerdere Rotary-afdelingen in Nederland organiseert de Rotary Gemert-Bakel en Laarbeek daarom op 24 februari om 12.00 uur een herdenkingsmoment op het Ridderplein. Met als thema’s: solidariteit, medeleven en vrede.

Van harte welkom zijn alle Oekraïense vluchtelingen uit Gemert en omgeving en alle inwoners uit Gemert-Bakel en Laarbeek. De bijeenkomst begint met enige minuten klokkengelui vanuit de kerk van de St. Jan ter herdenking van de slachtoffers.Klokkengelui

  • Welkom en inleiding
  • Wilhelmus en hijsen vlag
  • Toespraak Misha Chuday (Oekraïens vluchteling)
  • Oekraïens volkslied en hijsen vlag
  • Afsluiting

Na afloop is er de mogelijkheid om even samen te buurten onder het genot van koffie/thee en dat in De Refter van Nazareth. Iedereen, en uiteraard kinderen en jongeren, zijn van harte welkom. Geeft dit bericht a.u.b. door aan vrienden, kennissen en anderen.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties