5 tips om de lente in te luiden

Na een lange winter is het tijd om je winterjas uit te trekken, je huis op te frissen en naar buiten te gaan in Gemert-Bakel. Dit zijn 5 tips om de lente in te luiden:

  1. Zaai kruiden en groenten

Er gaat niets boven verse groenten en kruiden rechtstreeks uit de grond. Het is eenvoudig om je eigen groente te kweken. Beginnen met zaad is de leukste en voordeligste optie. Het is bovendien enorm bevredigend om je zaadjes te zien ‘uitkomen’ als zich groene knoppen vormen. Je kunt voorjaarsgroenten en -kruiden in potten of in de grond kweken.

  1. Ga naar buiten

Wandelen, varen en stedentrips zijn favoriete activiteiten. Als je in Bakel woont, kun je prachtig wandelen bij de Bakelse Plassen. In Gemert kunt je van het lenteweer genieten tijdens een wandeling langs alle historische gebouwen.

  1. Lente schoonmaak tips

Sommige mensen vinden het heerlijk om alle oppervlakken van hun huis grondig te schrobben. Anderen zien de traditie als een vermoeiende noodzaak. Om ervoor te zorgen dat je vaatwasser en wasmachine optimaal werken, moeten ze preventief één keer per maand worden schoongemaakt. Gooi een reinigingstablet in de lege vaatwasser en wasmachine, stel het in en vergeet het. In de tussentijd kun je even karpetten uitkloppen.

  1. Ramen vegen

Waarom zou je moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Gebruik een microvezeldoek om de ramen te vegen. Het liefst op een bewolkte dag, zodat je het vuil kunt zien. Reinig één zijde – binnen of buiten – van het raam verticaal. De andere kant horizontaal. Zo kun je zien aan welke kant je iets over het hoofd hebt gezien zonder dat je beide zijden van de ruit hoeft te bekijken.

  1. Voorjaarskleding

Verfraai je garderobe in de lente. Je hebt maar een paar leuke, kleurrijke kledingstukken nodig om je  garderobe een nieuwe look te geven. Ze hoeven bovendien niet duur te zijn.

Met een eenvoudige katoenen jurk kom je een heel eind in de lente en de zomer. En het is makkelijk in te pakken als je op reis gaat. Draag de jurk met sneakers of sandalen. Maak het af met sieraden of een leuke strohoed, afhankelijk van de gelegenheid.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties