Aan wie denk jij deze zomer?

Het is weer vakantietijd. Veel mensen gaan een tijdje weg. En dat is heerlijk natuurlijk, maar voor sommige thuisblijvers is het geen gemakkelijke tijd. Sommige mensen voelen zich juist in deze tijd eenzaam. Daar kun jij iets tegen doen!

Mensen die al weinig contacten hebben, worden vaak nóg eenzamer in deze vakantieperiode. Als je in je eigen straat of buurt kijkt, is er altijd wel iemand van wie je denkt: die kan wel wat aandacht gebruiken. Stap er op af en maak contact. Waardevol voor je buurtgenoot én voor jezelf!

Samen wandelen en fietsen is niet alleen gezellig maar is ook nog eens gezond! Voor degene voor wie wandelen of fietsen zonder ondersteuning of begeleiding niet vanzelfsprekend is, biedt een duofiets uitkomst.

Op de elektrische duofiets zit je naast elkaar in plaats van achter elkaar. Hierdoor kun je onderweg gemakkelijk met elkaar praten en samen genieten van de buitenlucht en de omgeving. Je hoeft niet te sturen en de fiets kan niet omvallen. En afhankelijk van de fysieke mogelijkheden kun je mee trappen.

In de dorpen Gemert, Handel, Bakel en Elsendorp, Milheeze en de Rips kun je een duofiets lenen. Hiervoor kun je contact zoeken met de dorpsondersteuners: via www.gemert-bakel.nl/aanspreekpunt-in-de-buurt vind je de contactgegevens. Trek er eens samen met een familielid, kennis of vrijwilliger op uit.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties