Aan wie denk jij deze zomer?

Kijk om je heen

In de zomer gaan veel mensen op vakantie en net nu er weer kan en mag, liggen activiteiten en vrijwilligerswerk vaak stil vanwege de vakantie. Mensen die al weinig contacten hebben, worden vaak nóg eenzamer in deze periode. Als je in je eigen straat of buurt kijkt, is er altijd wel iemand van wie je denkt: die kan wel wat aandacht gebruiken. Stap er op af en maak contact. Waardevol voor je buurtgenoot én voor jezelf!

Bewegen geeft energie

Samen wandelen en fietsen is niet alleen gezellig, maar is ook nog eens gezond!

Voor degene voor wie wandelen of fietsen zonder ondersteuning of begeleiding niet vanzelfsprekend is, biedt een duofiets uitkomst.

Op de elektrische duofiets zit je naast elkaar in plaats van achter elkaar. Hierdoor maak je onderweg gemakkelijk een praatje. En geniet je samen van de buitenlucht en de omgeving. Je hoeft niet te sturen en de fiets kan niet omvallen. Afhankelijk van de fysieke mogelijkheden kun je meetrappen. In verband met corona zijn er doorzichtige schermpjes geplaatst tussen de zitjes.

In de dorpen Gemert, Handel, Bakel en Elsendorp, Milheeze en de Rips kun je een duofiets lenen. Trek er eens samen met een familielid, kennis of vrijwilliger op uit. Bel een van de dorpsondersteuners of kijk op www.wegwijzergemertbakel.nl en zoek op “duofiets”.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties