Ad Jansen gaat de Wilbertsdries verlaten

Wonen in de Wilbertsdries is midden in het dorp Bakel wonen, in een mooi appartement, omringd door gezellige, behulpzame medebewoners. Iedere dag worden er heel verschillende activiteiten georganiseerd. Ad Jansen, locatiecoördinator, gaat na 48 jaar de Wilbertsdries achter zich laten.

Ze noemen hem niet voor niets de duizendpoot van Bakel. Ad Jansen heeft veel activiteiten opgezet voor de senioren van De Wilbertsdries maar ook voor de dorpsgenoten. Stilzitten kan hij niet.

Hij begon ooit als kok in het ziekenhuis in Helmond. Na twaalf jaar kreeg hij een baan als chef-kok op De Wilbertsdries. De eisen aan verzorgingshuizen werden groter en de Zorgboog groeide steeds verder in de ouderentak. De keuken veranderde, het eten kwam op een gegeven moment van elders. Ad werd activiteitenbegeleider. Hij zette zich niet alleen in Bakel in maar ook voor de bewoners van, toen nog verzorgingshuis, De Berken in Milheeze.

De laatste jaren is Jansen de locatiecoördinator van de Wilbertsdries. Wie hem opvolgt is nog niet bekend maar de komende maanden wordt zijn taak tijdelijk waargenomen. Ad krijgt nu tijd voor zijn vriendin Ineke, schilderen, zingen, tuinieren, reizen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties