Ad Marinus overleden

Op donderdag 17 november is oud-directeur van ‘Bejaardenhuis Ruijschenbergh’ overleden. Ad Marinus was in heel Gemert bekend en was actief op velerlei gebied.

Ad Marinus, in 1927 geboren in Eerde, werkte in Schijndel, ontmoette zijn vrouw Truus, trouwde en ging ook in Schijndel wonen. Begin december 1970 opende het nieuwe Bejaardenhuis Ruijschenbergh in Gemert de deuren en Ad Marinus werd de eerste directeur. Een beetje vreemd voor de bewoners die gewend waren aan moeder-overste. Zestien jaar is hij de directeur van Ruijschenbergh geweest en heeft in die periode het bejaardenhuis bij de tijd gebracht. Medio 1986 heeft Gerard Spierings het directeurschap overgenomen.

Maar intussen had Ad zich in alle geledingen van Gemert genesteld. Hij hielp mee met de oprichting van de omroep, was lid van de Heemkundekring en zette zich vol in voor de hulp aan het ziekenhuis in Titu, Roemenië.

Zes jaar geleden overleed Ads steun en toeverlaat Truus op hun 65e trouwdag.

In juli 2022 vertelde Ad nog oorlogsverhalen op een filmpje van Omroep Centraal TV; het verhaal is nog altijd te vinden op onze website en op YouTube.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties