Afscheid Harrie Verkampen bij Boerenbondsmuseum

Vrijdag 28 juli: Als bij aankomst in het Boerenbondsmuseum alle vrijwilligers opstaan en klappen, wordt Harrie Verkampen even stil. Een emotioneel moment, geeft hij later aan. Harrie (75) neemt na 33 jaar afscheid als voorzitter van ‘zijn’ museum.

Een einde van een tijdperk: honderden vrijwilligers namen vrijdagmiddag afscheid van Harrie Verkampen. De oprichter van het Boerenbondsmuseum in Gemert droeg de voorzittershamer over aan Toos van Katwijk. Toos presenteert de middag. Zij overhandigt het cadeau namens het museum: een overnachting voor Harrie en zijn vrouw.

Zo’n 44.000 mensen trekken jaarlijks naar Gemert waar ruim 250 vrijwilligers het Boerenbondsmuseum in leven houden. Het museum werd in 1990 geopend en is sindsdien bijna drie keer zo groot geworden. Het dorpsplein, het café, het snoepwinkeltje – het is al lang niet meer alleen de geboorteboerderij van pater Van den Elsen, grondlegger van diverse Nederlandse coöperaties, maar vooral de Boerenbond. In het museum is het boerenleven zoals het was rond 1900. Een schooltje, een houtzagerij en zelfs een fabriekje uit het begin van de vorige eeuw. Er worden regelmatig demonstraties verzorgd, er wordt boter en kaas gemaakt en brood gebakken zoals vroeger.

Harrie, je hebt mooi werk verricht!

Omroep Centraal TV was aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die u binnenkort op onze website en op YouTube kunt bekijken.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties