Afval bederft kleding Locals4Locals in Gemert-Bakel

Overal in onze gemeente staan de bekende gele containers van Locals4Locals, waarin kleding, schoenen, tassen, knuffels en dergelijke verzameld worden, wat dan weer bestemd is voor de Kledingbank. Helaas zijn er in onze welvarende gemeente toch nog steeds veel mensen die zich geen nieuwe kleding kunnen veroorloven. Locals4Locals doet dus ontzettend goed werk.

Des te erger is het dat ze gesaboteerd worden: vaak treffen de medewerkers helaas afval in de kledingbakken aan. Onlangs kwam hen bij het openmaken van een bak aan de Vondellaan een ontzettende stank tegemoet. Aso’s hadden niet alleen een stel zakken met luiers erin achtergelaten (die je elders in Gemert in daarvoor bestemde containers gratis kwijt kunt), maar ook nog een zak met resten van een barbecue. De afgelopen warme dagen had dat flink liggen broeien, overal vliegen en maden en de stank was enorm. Alle gedoneerde kleding in de bak was waardeloos geworden. Wéér een flinke schadepost!

Mensen van Gemert, de kledingbakken zijn geen vuilnisbakken!  In totaal werd 24.575 kg afval in de bakken gestort! Zij moeten dit afval tegen hoge verwerkingskosten afvoeren naar een afvalverwerker. In 2021 kwam dat neer op een bedrag van bijna €6.500. Dat kost veel tijd en ook geld dat ze liever besteden aan hun goede doel.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties