Beeld Heilige Willibrordus in de St. Janskerk

Op 1 januari 2015 is uit de parochies van Gemert en Bakel de nieuwe parochie van Gemert-Bakel ontstaan met als patroon de Heilige Willibrordus. 

De hoofdkerk van de (toen) nieuwe parochie is de kerk Sint Jans Onthoofding in Gemert. In deze kerk, die veel mensen in het echt kennen en andere van de prachtige serie van Omroep Centraal TV ‘Kerken in Gemert-Bakel’, staan een flink aantal heiligenbeelden. Maar tot voor kort ontbrak een beeld van de H. Willibrordus. Op initiatief van pastoor Issag Jesudass is de parochie op zoek gegaan naar een beeld van deze heilige.

Na enige tijd hebben ze ten slotte een beeld gevonden dat oorspronkelijk is gesneden voor de Severinuskerk te Hapert in de Kempen. Deze kerk is inmiddels gesloten en heeft een andere bestemming gekregen. Het beeld van de H. Willibrordus bleef over. Het beeld is vrij recent voor die kerk gemaakt, in de jaren tachtig, en niet door een bekend kunstenaar. Er kon daarom niet achterhaald worden wie deze kunstenaar is geweest.

Het beeld is niet gekleurd geweest, zoals de antieke beelden in de Sint Janskerk, maar is eenkleurig. Het is door een van de kosters weer opgeknapt en heeft een mooie plaats gekregen vooraan in de kerk.

Op zondag 22 januari is dit beeld van de H. Willibrordus tijdens de Eucharistieviering ingezegend. De kerk van Sint Jans Onthoofding is weer een mooi en toepasselijk beeld rijker!

Bron: Parochie H. Willibrordus

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties