Begin het nieuwe jaar goed!

Een nieuw jaar betekent vaak goede voornemens. Zeker als het gaat om gezondheid: wat kilo’s kwijt raken, meer bewegen, minder drinken of niet meer roken. Tip: stel haalbare doelen en gebruik handige apps.

Begin eens met het invullen van de vragenlijst op mijnpositievegezondheid.nl. Check hoe gezond jij jezelf vindt én waarmee je in 2023 aan de slag kunt. In de appstore van je mobiel vind je vervolgens apps die je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Samen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat gaat natuurlijk ook op als het om bewegen gaat. Maakt het concreet. Zoek een wandelmaatje of sluit je aan bij een van de sportverenigingen in onze gemeente.

Kleine stapjes

Maak het jezelf niet meteen te moeilijk, alles in één keer veranderen hou je niet vol.  Verander 1 ding tegelijk. Drink bv suikervrij.  Er is ook hulp, via je huisarts of zorgverzekering, als je echt wilt afvallen of stoppen met roken. 

Proost

IkPas staat weer voor de deur. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Drink een maand niet om eens te kijken wat het met je doet. Kijk een op www.ikpas.nl. Een maand lang geen alcohol drinken is voor sommigen een onderdeel van hun goede voornemen om minder te drinken, voor anderen een frisse start van het jaar. Tips om dit vol te houden: doe het samen, vertel het tegen iedereen en vergeet niet: er bestaat ook 0.0%. Er zijn genoeg goede alternatieven zoals alcoholvrije speciaalbiertjes en leuke mocktails (www.Happydrinks.nl)

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties