Bewust hout stoken

De R is in de maand. Dan brandt in menig huis of tuin een houtkachel, open haard of vuurkorf. Gezellig en knus, maar niet zo duurzaam en gezond als het lijkt. Want waar vuur is, is rook en dat zorgt voor allerlei stofjes in de lucht.  

Daarom is het verstandig om eerst even na te denken als je een vuurtje wil aansteken. Begin met kijken op www.stookwijzer.nu en www.rivm.nl/stookalert of hout stoken op dat moment  wel handig is. Dat scheelt al een boel, voor jezelf en de buurt. Natuurlijk zijn er ook allemaal tips om rookoverlast te verminderen. Denk aan: de schoorsteen tijdig laten vegen, stook alleen gedroogd hout dat niet geverfd of geïmpregneerd is en bij windstil of mistig weer niet stoken omdat dan de rook blijft hangen. Zo beperk je de rookoverlast voor jezelf en voor anderen.

Overlast door hout stoken

Heb je overlast van de houtkachel van een ander? Ga dan in gesprek met je buurtgenoot om tot een oplossing te komen. Op www.milieucentraal.nl (zoek op houtkachel of open haard) vind je tien stooktips om rekening te houden met de buren.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties