Bloemenmix Groene Heerlijckheid

Bloemen zijn belangrijk voor insecten zoals bijen, hommels en vlinders. De zaden van de bloemen zijn het voer van vogels en ander levende organismen. Door het zelf zaaien van bloemen verbetert men de biodiversiteit en geeft men insecten maar ook vogels een betere leefomgeving.

De Groene Heerlijckheid heeft nu een speciaal bloemenmengsel gemaakt voor de kleinere tuin. Het mengsel bestaat uit 18 soorten eenjarig stuifmeel- en nectarrijke bloemen, waaronder Borage, Dille, Goudsbloem, Bolderik, Gele Ganzebloem, Klaproos, Korenbloem en Kamille. Deze zakjes met bloemenzaden zijn te verkrijgen bij de molens De Bijenkorf en De volksvriend in Gemert en de Willibrordus-molen in Bakel. Daarnaast zijn de zakjes met bloemenzaden ook te verkrijgen bij de VVV aan het Ridderplein te Gemert en in het Boerenbondsmuseum te Gemert.

De beste zaaitijd van het bloemenmengsel is vanaf begin april tot medio mei. Het zaaiadvies is de grond goed bewerken of losmaken en vrijmaken van onkruiden. Het zaad gelijkmatig verdelen over de oppervlakte. Daarna de zaden in de gronden harken en goed aandrukken. De grond goed vochtig houden, zodat de zaden de kans krijgen om te groeien.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties