Bonte avond Streupers groot succes

De Bonte Avond van de Ripse Streupers met louter lokaal talent stal de show vol satire over de prins en dorpsgenoten. Vooral Teun Gerrits was een ontdekking. Voor zijn alter ego Teuno Martin is niemand ‘veilig’ in het Streupershol. Geboren en getogen in De Rips weet hij binnen een mum van tijd de zaal voor zich te winnen. Gerrits is de droom voor iedere carnavalsvereniging: lokaal en met een geweldig gevoel voor humor.

Hofkapel Bènde Betoetert speeldeen het duo Efkes Anders viel op dat het intussen erg warm was geworden.

De trots overheerste na twee jaar afwezigheid, een periode waarin ook het eeuwfeest van De Rips werd gevierd. Iedere kletser had daar aandacht voor, maar het was Willem Loenders – die met zijn typetje ‘zzp’er’ een stroeve start had, maar groots eindigde – die het publiek letterlijk op de banken kreeg. ,,We vierden dit jaar ons honderdjarig bestaan, en met trots kunnen wij zeggen: De Rips, daar kom ik vandaan.” En trots zijn ze in De Rips op hun eigen kletsers en amusement. En terecht.

Het artikel in het Eindhovens Dagblad was ook grappig: zij spreken van ‘de Ripselse Streupers’. Gaan we het dorp nu ‘Ripsel’ noemen?

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties