Bosbeheer in Gemert-Bakel

In de gemeente Gemert-Bakel liggen prachtige en grote bosgebieden. Een deel van deze bossen is eigendom van de gemeente Gemert-Bakel, zoals Nederheide, De Krim, De Handelse Bossen en De Mortelse bossen en een paar kleinere percelen.

Jaarlijks wordt maar een klein gedeelte van de totale hoeveelheid hout die er jaarlijks in de bossen van de gemeente Gemert-Bakel bijgroeit geoogst. De kapwerkzaamheden vinden plaats in het najaar, buiten het broedseizoen.

In deze periode van het jaar worden de bomen die gekapt moeten worden gemarkeerd, we noemen dat ook wel blessen. Daarbij krijgen de belangrijkste bomen die behouden moeten blijven – de toekomstbomen – een blauwe markering en de te kappen bomen een oranje markering. Met het kappen van een deel van de bomen zorgen we er voor dat andere bomen en struiken meer groeiruimte krijgen. Met het kappen van een deel van de bomen wordt niet alleen hout geoogst, maar wordt ook gewerkt aan een gevarieerder en aantrekkelijker bos.

Dit jaar wordt geblest en geoogst in de bossen op de Krim en het oosten van bosgebied Nederheide. Ook op de kleinere bospercelen aan de Bernhardstraat-Zand en Hendrikstraat in Bakel wordt gewerkt. Hier worden de onveilige bomen verwijderd en krijgen markante bomen meer ruimte.

Heeft u vragen over het bosbeheer dan kunt contact opnemen met adviesbureau Staro Natuur en Buitengebied www.starobv.nl.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties