Burgemeester Gemert nieuwe voorzitter Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o.

In navolging van de provincie Noord-Brabant en diverse Brabantse gemeenten hebben ook de provincie Limburg, Waterschap Limburg, gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Land van Cuijk  zich aangesloten bij het samenwerkingsverband, dat streeft naar een UNESCO-status van Geopark voor het geologisch waardevolle gebied op en rondom de Peelrandbreuk. 

Michiel van Veen, de burgemeester van Gemert-Bakel,  is de nieuwe voorzitter van Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o. en volgt collega Marieke Moorman (Bernheze) op. De samenwerking binnen het Geopark i.o. bestrijkt een groot gebied dat wordt bepaald door de invloedssferen van de breuken. Een gebied dat loopt van Oost-Brabant tot diep in Zuid-Limburg. 

Een Geopark is een aangeduid UNCESCO Werelderfgoed label. Het staat voor een landschap van internationale betekenis met unieke aardkundige, culturele, historische en ecologische waarden dat op een integrale manier wordt beheerd.  Daarbij staan behoud, educatie en duurzame ontwikkeling centraal. De geologische geschiedenis, de cultuurhistorie, de hedendaagse cultuur en de natuur bepalen samen de identiteit van het gebied. In Nederland zijn een aantal Geoparken in oprichting, waaronder Peelhorst en Maasvallei. Het enige Geopark dat de Unesco status al mag dragen is de Hondsrug in Drenthe.

Kijk voor het uitvoeringsprogramma en alle ontwikkelingen en initiatieven op www.geoparkpeelhorstenmaasvallei.nl.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties