Buurt gaat strijd aan tegen bouw Landal Grotelsche Heide

De bewoners van buurtschap Grotel in de gemeente Gemert-Bakel verzetten zich met klem tegen de bouw van vakantiepark Landal Grotelsche Heide. Ze zullen tot de hoogste rechter doorvechten, kondigen ze nu al aan.

De buurt vreest dat de bouw van 136 luxe bungalows voor veel overlast gaat zorgen in de directe omgeving. Die angst zit ‘m vooral in de toename van de verkeersdrukte. Daarnaast stellen de tegenstanders dat de rust in het nabijgelegen natuurgebied rondom de Esperloop door de komst van het bungalowpark ernstig wordt verstoord.

Die werkzaamheden zouden in principe deze zomer al beginnen, zo kondigde projectontwikkelaar Sujo recent aan. Dat bedrijf uit Capelle aan den IJssel investeert de komende jaren zo’n 50 miljoen euro in de bouw van vier-, zes- en achtpersoons vakantiewoningen voor prijzen tussen de 3 en 5 ton.

De gemeenteraad bespreekt die bezwaren op woensdag 21 juni, als het verlenen van een verklaring van geen bezwaar aan Sujo tegen de bouwplannen op de agenda staat. De projectontwikkelaar heeft die vergunning nodig om met bouwen te kunnen beginnen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties