CDA, Dorpspartij en VVD gaan formeren

Een derde ronde gesprekken tussen CDA, Dorpspartij, Lokale Realisten en VVD moest uitsluitsel geven over welke drie partijen in Gemert-Bakel de coalitie gaan formeren. Aan de hand van de gevoerde gesprekken hebben de drie partijen CDA, Dorpspartij en VVD besloten om de inhoudelijke gesprekken over een coalitieakkoord te starten. De Lokale Realisten zullen dus niet mee verder spreken.

Fractievoorzitter van het CDA, Stefan Janszen: “Het waren prettige gesprekken waarin we echt een basis hebben geproefd om de komende jaren breed samen te werken. Toch is de knoop doorgehakt om met de Dorpspartij en VVD verder te spreken. Eerstgenoemde is al acht jaar een betrouwbare coalitiepartner waarbij wij nu geen reden zien om afscheid van elkaar te nemen. Voor de VVD geldt dat zij een mooie verkiezingswinst hebben geboekt en we op inhoud elkaar lijken te kunnen gaan vinden.”

Na de eerste twee gespreksrondes werd een week geleden al de conclusie getrokken dat Sociaal Gemert-Bakel en D66 om uiteenlopende redenen geen onderdeel zouden uitmaken van de formatiegesprekken. Nu komt daar de Lokale Realisten bij.

Inge van Dijk, oud-wethouder en huidig Tweede Kamerlid, wordt als formateur aangesteld. Zij zal de inhoudelijke gesprekken gaan begeleiden met het doel om op korte termijn een coalitieakkoord met bijbehorend college te kunnen presenteren. Janszen: “Gezien de zorgvuldigheid in de voorgaande stappen, die hebben geleid tot deze keuze, heb ik er vertrouwen in dat we er onder leiding van Inge met elkaar uit gaan komen.”

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties