CDA haalt Europarlementariër Tom Berendsen naar Gemert-Bakel

Europarlementariër Tom Berendsen heeft op maandagmiddag 20 juni een bezoek gebracht aan Gemert-Bakel. Op uitnodiging van fractievoorzitter van het CDA Gemert-Bakel, Stefan Janszen en wethouder Willeke van Zeeland ging hij op bezoek bij drie ondernemers in deze gemeente.

Kuunders Technoworld in Bakel was het eerste adres wat ze bezochten. Een bedrijf wat zich richt op innovatieve technische oplossingen voor bedrijven.
Het tweede bezoek werd gebracht aan energiebedrijf Van Kessel Olie in Milheeze. Dit ruim 100-jarige familiebedrijf maakt zich klaar voor de toekomst door te investeren in duurzame oplossingen zoals waterstoftankstations.
Het laatste bezoek werd gebracht aan Bed&Breakfast Op d’n Kreijtenberg in Milheeze waar de familie Smits een varkensbedrijf om heeft gezet naar een luxe B&B.

Tom Berendsen is in het Europees Parlement aangewezen als rapporteur voor het industriebeleid en woordvoerder energie en hij is daarom erg geïnteresseerd in hoe deze ondernemers zich voorbereiden op de economie van de toekomst.

Tom Berendsen: “De uitdagingen in de maakindustrie, de energietransitie en in het buitengebied zijn groot. De ondernemers die ik vandaag heb bezocht zijn optimistisch over de toekomst, maar hebben ook hun zorgen gedeeld. Als rapporteur voor het industriebeleid namens het Europees Parlement en woordvoerder energie haal ik graag informatie op bij Brabantse ondernemers. Door de korte lijntjes met het CDA in Gemert-Bakel neem ik de verhalen van de ondernemers uit deze regio mee naar de Brusselse onderhandelingstafels.”

Fractievoorzitter Stefan Janszen is blij dat Tom tijd heeft vrij gemaakt om Gemert-Bakel te bezoeken: “We zijn er trots op dat de gesprekken met onze ondernemers ingezet worden om beleid in de EU te verbeteren. Hoe de energietransitie wordt vormgegeven en hoe onze bedrijven beschermd worden tegen oneerlijke concurrentie, daar wordt ook buiten onze gemeentegrenzen aan gewerkt. Door de korte lijnen tussen het CDA lokaal, helemaal tot in Brussel, kunnen we ook daar aan het werk voor onze inwoners “

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties