Convenant Heemkundekring De Kommanderij Gemert

Op 28 maart hebben vertegenwoordigers van Heemkundekring De Kommanderij Gemert en van het Gemeentearchief voor de vierde keer hun handtekening gezet onder het bestuursconvenant dat de samenwerking tussen beide partijen betekent.

De studiezaal van het gemeentearchief Gemert-Bakel en de Heemkamer van de Heemkundekring De Kommanderij Gemert zijn beide gehuisvest in het Historisch Informatiehuis De Latijnse School. Sinds 1997 werken de Heemkundekring De Kommanderij Gemert en het gemeentearchief Gemert-Bakel samen op basis van een bestuursconvenant.

Tijdens de openingstijden zijn er steeds zowel medewerkers van het gemeentearchief als vrijwilligers van de Heemkundekring aanwezig om ieder te helpen bij onderzoek en om vragen te beantwoorden. U kunt de archieven en collecties van beide organisaties raadplegen. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers van de Heemkundekring worden bronnen (ook uit archieven en collecties die het gemeentearchief beheerd) met indexen beter toegankelijk gemaakt.

Omroep Centraal was aanwezig bij de ondertekening en heeft opnamen gemaakt, die u op onze website en op YouTube kunt bekijken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties