De dubbelzijdigheid van de ambtsketen

‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd ….’ Tien mensen in Gemert-Bakel hebben op 26 april 2023 de voorgaande zin te horen gekregen en werden benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Uitgebreide beschrijvingen staan al op onze website en op de Facebookpagina van Omroep Centraal TV.

Al eerder, vanaf 26 april 2022 tot heden, waren er inwoners die een lintje hebben gekregen. Van het uitreiken van al deze lintjes heeft Omroep Centraal TV reportages gemaakt. Een compilatie hiervan kunt u op onze website en op YouTube bekijken.

Maar wist u dat bij deze gelegenheden de ambtsketen van onze burgemeester een verandering ondergaat? Normaal is aan de ambtsketen het wapen van Gemert-Bakel te zien. Maar als de burgemeester de lintjes uitreikt, doet hij dat in naam van de koning – hij draait dan het medaillon aan de keten om en aan de achterkant ervan staat dan de Nederlandse Leeuw, zodat de ontvangers van de Orde van Oranje-Nassau deze van de vertegenwoordiger van de Koning krijgen.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties