De Gruun Schut van Gemert trekt 21 januari op

Het gilde Sint Antonius en Sint Sebastianus kan zich op zaterdag 21 januari in volle glorie laten zien. Het geluid van de trommen van de tamboers, die bij gildebroeders en ouderlingen zaterdag 14 januari de optrekdag hebben aangezegd klinkt nog na in de oren van de leden aan het Handelse deel van de voormalige gemeente Gemert. Alle leden in heel Gemert hebben bezoek gehad van twee verzuukers (uitnodigende gildebroeders) en hebben hun schulden aan het gilde aan hen voldaan.

Het zal zaterdag 21 januari  een zware dag worden voor de gildebroeders, die al om half acht ‘s morgens present moeten zijn bij de kapitein om het ruimhartig ontbijt te verorberen.

Om half tien begint de gildemis in de kerk van Sint Jans Onthoofding, dit jaar voor de eerste keer opgeluisterd door het herenkoor van de parochie. Pastoor Isaag Jesudass zal tijdens deze H. Mis de nieuwe gildevlag van het gilde inzegenen en zal na de mis worden geëerd met een vendelgroet.

Dat eerbewijs geldt ook voor burgemeester Michiel van Veen, als het gilde bij het gemeentehuis aankomt.

Om 19.00 uur gaan de gildebroeders en -zusters met de gasten aan tafel , want om 21.00 uur komen de receptiegasten naar het gildehuis en worden de handen geschud; het mag weer als teken van gelukwens.

Om 21.30 uur begint de gildeavond met onbekend sluitingsuur.

Zondagmorgen om 11.00 uur komen de gildebroeders en -zusters naar de parochiekerk om de overledene leden van alle jaren te herdenken. Daarna bezoeken zij het gildehuis van het zustergilde voor een kop koffie en wordt in het eigen gildehuis opgeruimd.

Omroep Centraal TV zal die dag opnamen maken, die u te zijner tijd kunt bekijken op onze website en op YouTube.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29, 30 november 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties