De hele kom van Gemert naar 30 kilometer per uur?

Om de verkeersdrukte in Gemert flink terug te dringen, zou het flink helpen om in het hele dorp een maximum snelheid van dertig kilometer per uur in te voeren. Doorgaand verkeer mijdt dan de wegen door het dorp, en maakt in plaats daarvan veel meer gebruik van de randweg rondom Gemert.

De complete gemeenteraad gaat zich de komende tijd buigen over de maximumsnelheid in het hele dorp: kan het overal 30 km/u worden? Een van de vragen is: hoe moet het dan met de bussen? Dat blijkt inderdaad nog wel een probleem te zijn, met name op de Vondellaan.

De Vondellaan wordt op termijn ingericht als dertig-kilometerweg om de aantallen doorgaand verkeer te beperken. Hetzelfde geldt voor de Burgemeester de Bekkerlaan. Maar de gemeenteraad heeft al wel besloten dat die doorgaande straat een dertig-kilometerweg moet worden.

De gemeenteraadsleden vinden dat ze eerder betrokken moeten worden bij de besluitvorming. Die oproep nemen burgemeester en wethouders serieus. Een besluit over het aanpassen van de verkeerssnelheid zal pas in de loop van dit jaar worden genomen. 

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties