De sportschool in en aan de slag: Sportdromen van Tom (16) en Benjamin (27) komen uit!

Bij Mazzel dagbesteding in Gemert was het groot feest. Daar kregen Tom (16) en Benjamin (27) namelijk een cheque uitgereikt uit handen van wethouder Wilmie Steeghs. Met die cheque is het duo er zeker van dat hun sportdroom de komende periode ook werkelijkheid wordt.

Tom wil heel graag aan zijn fitheid werken en gaat de strijd met de kilo’s aan samen met een beweegcoach van Uniek Sporten Brabant. Hij heeft het Prader Willi Syndroom en daardoor is hij altijd bezig met voeding en gewicht. Maar Tom is een doorzetter en weet wat er nodig is voor zijn gezondheid. “Tom doet er op dit moment al alles aan om af te vallen. Waar anderen bij feestjes lekkere traktaties eten zal Tom dit altijd afwijzen. Wij gunnen het Tom ook om af en toe de gedachten opzij te kunnen zetten”, aldus Cindy Kroef van dagbesteding Mazzel.

Ook Benjamin duikt de sportschool in de komende tijd. Omdat hij het syndroom van Down heeft, is het niet eenvoudig om alleen de sportschool in te gaan, omdat de apparaten soms ingewikkeld zijn. “Terwijl het heel goed voor zijn lichaam is en hij het heel graag wil”, vertelt Cindy, die voor beide heren de Sportdroom instuurde. “Benjamin staat altijd voor je klaar als je hulp nodig hebt en laat graag zijn spierballen zien. Dat hij nu kan gaan fitnessen onder begeleiding is een droom die uitkomt.”

Sportdromen komen uit

Het project Sportdromen is een initiatief van Uniek Sporten Brabant in samenwerking met Stichting Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds. Het is bedoeld om Brabanders met een chronische aandoening of beperking te stimuleren meer te sporten en bewegen.

In totaal worden er de komende twee jaar honderden Sportdromen verwezenlijkt. In oktober van dit jaar is de volgende actieperiode. Dan kunnen Brabanders hun Sportdroom weer indienen bij Uniek Sporten Brabant. Wil jij alvast weten wat de voorwaarden zijn van de actie? Neem dan een kijkje op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties