De tijd vliegt

Herinneringen worden dankzij muziek weer levendig. Dat geldt voor de meeste mensen.  Het geldt ook voor mensen met dementie. Colinda van Gog heeft een muziekboek gemaakt en het al in meerdere verzorgingshuizen uitgeprobeerd. Het muziekboek dat zij samen met twee medestudenten heeft ontwikkeld, stimuleert het geheugen en maakt vervolgens veel los.

Colinda woont in Milheeze en heeft recent de opleiding Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven afgerond. In leerjaar drie van deze opleiding kreeg ze samen met Fleur Willems en Luuk Kempers de mogelijkheid om een product te ontwikkelen met een maatschappelijk belang. Het werd dus een boek ‘De tijd vliegt’.

Elke dubbele pagina levert een combinatie van twee afbeeldingen én een drukknop op. Het interieur van een leuke kroeg plus een schilderachtig haventje leidt na een tikje op die knop tot het weerklinken van ‘Het kleine café aan de haven’. En een rij Amsterdamse grachtenhuizen samen met een kleurrijk tulpenveld verzekert dat als de lente komt u een bos tulpen uit de hoofdstad kunt verwachten. Mensen die al heel veel kwijt waren, herinnerden zich de melodie en er kwamen herinneringen naar boven die bij de liedjes pasten.

Omroep Centraal TV maakte opnamen van een vraaggesprek met Colinda, die u op onze website en op YouTube kunt bekijken.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties