Dit weekend weer JOTA/JOTI voor scouting

Elk jaar in het derde volle weekend van oktober wordt wereldwijd de JOTA gehouden. JOTA staat voor Jamboree On The Air. In 1956 is het idee ontstaan voor deze ontmoeting via de radio. Radioamateurs waren er in die tijd volop en verschillenden van hen waren ook scout. In 1957 is zo de eerste Jamboree On The Air georganiseerd. Hadden ze in die tijd internet gehad dan hadden ze waarschijnlijk voor het het internet gekozen en had het vanaf het begin JOTI geheten.

Want sinds het ontstaan van internet is er ook JOTI. Om meer scouts de kans te geven elkaar te ontmoeten wordt jaarlijks tegelijk met de JOTA de JOTI georganiseerd. JOTI is de afkorting van Jamboree On The Internet. Tijdens de JOTA en JOTI blijft iedereen in zijn eigen land, maar praten elk jaar ongeveer 500.000 Scouts een weekend lang met elkaar via de radio en het internet.

Het internet is een goedkope manier om zowel nationaal als internationaal te communiceren met scouts over de hele wereld. Het idee van 1 beweging, 1 wereld en 1 gedachte sluit prima aan bij de JOTA /JOTI.

Van 14 tot en met 16 oktober is het weer de jaarlijkse JOTA/JOTI. Scouting Willibrordus Gemert doet dit jaar ook weer mee. Iedereen die wil kan overdag op zaterdag 15 oktober een kijkje komen nemen. De activiteit is op het terrein van de blokhut aan de Hoef 22 in Gemert.

Website Scouting Willibrordus

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties