DIT ZIJN DE BESTE SCOOTERS VAN 2021

Moet je nog beginnen met online theorie examen oefenen? Het is dan dus nog niet mogelijk om in een auto te rijden aangezien je nog niet je rijbewijs hebt gehaald. Daarom kun je ook beter nog even wachten met het kopen van een vierwieler met kenteken RDW. In plaats daarvan kun je je juist beter een scooter aanschaffen, al moet je dan wel een scooterrijbewijs hebben. Als dit het geval is, is het een aanrader om een van de onderstaande scooters te kopen. Doe wel altijd een scooter kenteken check voordat je een aankoop doet!

Honda Dio
De Honda Dio, die in februari 2021 in Japan werd geïntroduceerd, heeft een nieuw ontwerp dat hem onderscheidt van andere Honda Dio’s die eraan voorafgingen. Aangezien het een populair naambord is in heel Azië, is de kans groot dat dit herontwerp niet alleen in Japan zal blijven. De Honda Dio 2021 wordt aangedreven door een 110cc eencilindermotor die ongeveer 8,6 pk levert en gebruik maakt van Honda’s ESP-technologie. Remmen bestaan uit een schijf vooraan, trommel achteraan. De opbergruimte onder het zadel is 18 liter en zou op een enkele integraalhelm moeten passen. Het is een vrij eenvoudig transportmiddel, zonder toeters en bellen zoals LED-verlichting of zelfs een USB-oplader aan boord.

Honda PCX 160
De 2021 Honda PCX is alleen bekend door die drie letters in de VS en wordt elders verkocht als de PCX 160. Er is ook een hybride PCX e:HEV die op sommige markten buiten Amerika wordt verkocht, evenals een 125cc-versie. De PCX 160 wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde eencilindermotor van 156,9 cc en wordt geleverd met Honda Selectable Torque Control, LED-verlichting rondom en een opslagruimte van 30 liter onder het zadel.

Yamaha BW’S
De 2021 BW’S is Yamaha’s 125cc-scooter in avontuurlijke stijl, voor het eerst gelanceerd in Taiwan in oktober 2020. Hij wordt aangedreven door een 125cc vloeistofgekoelde eencilindermotor en heeft schijfremmen voor en achter. Verrassend voor zijn aspiraties in avontuurlijke stijl, heeft het alleen een set 12-inch wielen; ondertussen heeft de Honda ADV 150 2021 een 14-inch voorwiel en een 13-inch achterwiel, terwijl hij zich op hetzelfde publiek richt. Je krijgt ook een USB-oplaadpoort en een niet-gespecificeerd gewicht van 127 kilogram. Als dat een leeggewicht is, is het best aardig en het is ook niet verschrikkelijk als het een droog gewicht is.

Motron
De Oostenrijkse distributeur KSR introduceerde zijn nieuwe merk Motron in februari 2021. Op dat moment kondigde het een hele reeks nieuwe motorfietsen en scooters aan, met zowel zuiger-aangedreven als elektrische opties gepland voor lancering in 2021. Onder hen waren drie zuiger-aangedreven scooters: De Breezy 50, de Ideo 50 en de Ventura 125. De Breezy 50 is een vrij basic zwarte 49cc scooter, duidelijk gemaakt voor het woon-werkverkeer over korte afstanden in stedelijke omgevingen. Ondertussen neemt de Ideo 50 hetzelfde basisidee voor woon-werkverkeer en geeft hij een meer klassieke look in zijn lijnen. Het is niet echt een Honda Metropolitan, maar als je je ogen dichtknijpt en je bril afzet, lijkt het er misschien wel op. Ondertussen is de Ventura 125 een iets grotere scooter met iets grotere wielen. Het heeft iets meer kracht en is waarschijnlijk iets comfortabeler tijdens langere ritten.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties