Dodenherdenking Gemert-Bakel

Op donderdag 4 mei wordt ook in Gemert-Bakel weer stilgestaan bij de slachtoffers van WOll en latere conflictsituaties. De herdenking start om 19.00 uur in de St. Janskerk in Gemert. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Het jaarthema van het landelijke 4 en 5 mei comité is “Leven met oorlog”. Helaas nog steeds een zeer actueel thema.
Tijdens de bijeenkomst in de kerk zal Harmonie Excelsior de bijeenkomst opluisteren met een viertal muziekstukken. Op het Ridderplein spelen ze het Wilhelmus. Het Gilde Sint Antonius en Sint Sebastiaan is tijdens de herdenking aanwezig en zal de stille tocht naar het Ridderplein begeleiden.

Twee kinderen uit het primair en voortgezet onderwijs vertellen hun verhaal in de kerk. Verder zullen de Militaire Veteranen Gemert-Bakel en Amnesty International Gemert-Bakel hun medewerking verlenen.

Rond 19.45 uur zal de stille tocht vanuit de kerk naar het Ridderplein vertrekken. Daar zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen worden, waarna het Signaal Taptoe gespeeld wordt door Benedicte Eikelenboom. De burgemeester zal een toespraak houden en de genodigden en aanwezigen kunnen kransen en bloemen voor het monument de Vredesmaagd leggen. Militairen van de Vliegbasis in Vredepeel zullen de wacht houden bij de vlag.

De Gemertse Firebrigade Pipes&Drums zal de plechtige herdenking afsluiten.
Iedereen is daarna welkom in het Gemeentehuis om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties