Druk rond Landal Grotelsche Heide in Bakel?

Landal biedt naar verwachting vanaf medio volgend jaar op Grotel in Bakel onderdak aan de bewoners van 136 nieuw te bouwen luxe vakantiehuizen voor vier, zes of acht personen.  Rond het nieuwe bungalowpark zijn nu alleen wat landwegen te vinden. Verschillende mensen verwachten dat die erg druk zullen worden als die 136 bungalows bewoond gaan worden.

Vanuit de gemeenteraad wordt daarom aangedrongen op nader onderzoek naar de verkeerseffecten van de opening van het nieuwe park. Jan Bekx van Sociaal Gemert-Bakel vreest dat al die drukte in en rond de fraaie natuurgebieden De Biezen en de Grotelsche Heide ten koste gaat van de biodiversiteit en schade toebrengt aan de ecologische verbindingszone daar rond de Snelle Loop.

Daarentegen verwachten anderen weer dat het bungalowpark een fikse impuls betekent voor de lokale economie en het toerisme en dat we daar blij mee moeten zijn.

Tot een aantal jaren geleden lag er op de plek waar het vakantiepark komt een in verval geraakte camping. De afgelopen jaren verwisselde het terrein verschillende malen van eigenaar.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties