Drukte bij het Gemertse kasteel

De restauratie van de hoofdburcht van het Gemertse kasteel is bijna voltooid, stond er in de publicaties. Er stond ook dat de Hoofdburcht, het Kasteelplein en het Kasteelpark op Tweede Pinksterdag geopend zouden zijn. Het was dan ook erg druk die maandagmiddag 29 mei, maar tot teleurstelling van de meesten kon het kasteel niet binnen worden bezocht.

Er waren wel restauratierondleidingen en historische rondleidingen. Deze laatste werden namens het VVV en de Heemkundekring gedaan door Simon van Wetten.

De restauratierondleiding rond het kasteel werd gedaan door Wiljan Jansen, die met groot enthousiasme vertelde over de restauraties die tot nu toe zijn uitgevoerd en in de toekomst nog worden gedaan. Enkele appartementen in de hoofdburcht zijn al in gebruik, maar er staat nog heel wat op het programma voordat alles klaar zal zijn: de resterende appartementen, de hotelkamers, de parkeergarage, de brug met inrit en het restaurant in het poortgebouw.

Omroep Centraal TV was op deze open dag aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die u te zijner tijd op onze website, op YouTube en hopelijk snel op uw tv kunt bekijken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties