Een goed en veilig carnaval

Het feestgedruis barst bijna los! Gemeente Gemert-Bakel wil ook dit jaar weer een gezellig, veilig en verantwoord carnaval voor iedereen. Dus niet roken, niet drinken onder de 18 jaar tijdens carnaval, geen alcohol achter het stuur en geen alcohol op straat.

Ook tijdens carnaval weten we van NIX

“Ach joh, drink gezellig mee, het is toch carnaval!” zullen veel pubers tijdens het carnavalsfeest horen van vrienden, familie of misschien wel van hun ouders zelf. Maar ook tijdens carnaval kunnen ouders beter consequent blijven. Praat er samen over, maak afspraken, zeg “nee” en geef het goede voorbeeld. Het op jonge leeftijd drinken van alcohol levert niet alleen risico’s op voor je gezondheid in de toekomst. Pubers die drinken hebben minder controle over hun gedrag en belanden eerder in vervelende situaties zoals ongelukken, vechtpartijen of ongewenste seks.

Geef jezelf niet weg

Gebruik jij de identiteitskaart of rijbewijs van je oudere broer of zus om, een kroeg binnen te komen of alcohol te kopen? Wist je dat je hiermee een strafbaar feit pleegt? Het gevolg hiervan is dat je bij bureau Halt terecht komt en de identiteitskaart waarmee je fraudeert vernietigd wordt. Komt dit vaker voor, dan kun je op de ‘signaleringslijst’ terecht komen. Hierdoor kan het zijn dat je voor meerdere jaren geen paspoort meer krijgt, en dat je dus niet meer op vakantie of op stage kunt in het buitenland.

Ook met carnaval is BOB jouw held

Iedereen weet dat alcohol en verkeer niet samengaan. Vergeet daarom één ding niet voordat je je in het feestgedruis stort: spreek af wie de BOB is! Kom veilig thuis. En ben jij de BOB, zeg het dan hardop!

Geen alcoholhoudende drank op straat!

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Gemert-Bakel staan de regels die gelden binnen onze gemeente.

Een van deze regels is dat er in onze gemeente geen alcohol genuttigd mag worden op straat. Dat betekent dus dat je geen aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcohol bij je mag hebben. Uiteraard geldt dit niet voor een terras horende bij een horecabedrijf of een evenement waarvoor een tijdelijke Drank- en Horecavergunning is afgegeven.

Zowel de politie als onze Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA’s) zullen op deze regels blijven controleren om op die manier te zorgen voor een veilige en leefbare gemeente. Bij een overtreding zal niet gewaarschuwd worden maar direct geverbaliseerd worden. De hoogte van de boete bij een overtreding begint bij 100 euro en kan verder oplopen.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties