EEN SCHOOLTAS VOOR EEN JONGEN KOPEN? GEBRUIK DEZE TIPS! 

Als je op zoek bent naar een schooltas voor een jongen dan zul je schrikken over hoeveel exemplaren er verkrijgbaar zijn. Het zou zelfs kunnen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien tijdens je zoektocht naar de perfecte tas die je zoon kan gebruiken voor school. Toch zul je de tassen van het merk Castelijn en Beerens wel af kunnen strepen, dit merk is namelijk meer geschikt voor vrouwen. Bovendien zal een jongen ook geen clutch willen hebben om mee te nemen naar school. Alleen qua inhoud is dit al niet genoeg. Het is namelijk van belang dat de tas groot genoeg is voor de schoolspullen. Ook moet de tas lekker zitten, al moet -ie er ook goed uitzien natuurlijk. De onderstaande tips zullen je helpen bij het kiezen van een schooltas voor je zoon.

Rugzak?
Het meest voorkomende model voor een schooltas is toch echt wel de rugzak, wat met name bij jongens het geval is. Dit komt onder meer doordat de rugtas over het algemeen het comfortabelst te dragen is. Dit is het geval aangezien de inhoud en dus het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over je schouders, wat het minder belastend maakt voor je rug. Bovendien kun je de schouderbanden eenvoudig te verstellen. Hierdoor kan het eenvoudig afgesteld worden op de juiste hoogte. Daarnaast is dit ook ideaal aangezien de rugzak zo mee kan groeien met je zoon. Daardoor zul je natuurlijk langer plezier hebben aan de schooltas. Overigens is de rugtas sowieso een goede keuze als je kind op de fiets naar school gaat.

Schoudertas?
Natuurlijk zijn er meer opties dan alleen maar rugzakken als het gaat om schooltassen. Een schoudertas is namelijk ook een populaire keuze. Voor de jongere kinderen kan dit in principe want zij zullen niet veel spulletjes mee hoeven te nemen naar school. Ook voor sommige middelbare scholieren kan een schoudertas een goede keuze zijn. Dit is eigenlijk alleen maar het geval als je alleen een tablet mee hoeft te nemen naar school. Heeft je zoon ook boeken en schriften nodig op school? Dan is het toch slimmer om te kiezen voor een rugzak aangezien hier geen inhoud meer in zit, terwijl het ook een betere draagcomfort heeft dan de schoudertassen.

Formaat
Als je je keuze hebt gemaakt tussen een rugzak of toch een schoudertas dan is het zaak om verder te gaan zoeken. Hierbij is het zeker van belang om te letten op het formaat van de schooltas. Als je puur een tablet mee moet nemen dan hoeft de bag natuurlijk een enorm formaat te hebben. Zijn boeken, schriften, et cetera ook nodig op school? Ja, dan zal de rugtas of schoudertas toch een grotere inhoud moeten hebben. Je moet dus bepalen wat voor formaat de schooltas moet hebben. Kijk hierbij naar wat je mee moet nemen naar school, maar je moet ook rekening houden met het feit dat er verschil zit in de grootte van de tas.

Comfort en stevig
Niet alleen het formaat van de schooltas is van belang. De rugzak of schooltas moet namelijk ook comfortabel zijn om te dragen, terwijl het ook tegen een stootje moet kunnen. Het is dus slim om te kiezen voor een stevige schooltas. Hierbij is het verstandig om te kiezen voor een exemplaar dat gemaakt is van materialen als polyester, nylon of leer. Dit zijn namelijk stevige stoffen, terwijl ze meestal ook wel lekker zijn om te dragen. Hierbij moet je ook zeker letten op de verstelbare en gewatteerde schouderbanden. Dit zal namelijk ook voor meer comfort zorgen tijdens het dragen.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties