Eindontwerp Kasteel van Gemert gepresenteerd

Kasteeleigenaar Bas van de Laar heeft deze donderdag het Eindontwerp voor de herontwikkeling van het Kasteel van Gemert gepresenteerd. Wethouder Hanneke Coppens (Gemert-Bakel) en gedeputeerde Stijn Smeulders (Noord-Brabant) hebben elk een exemplaar in ontvangst genomen. In het Eindontwerp is het aantal woningen op het Kasteelterrein teruggebracht van 80 naar maximaal 28. Ook zijn er minder parkeerplaatsen dan oorspronkelijk gepland: 164 in plaats van 340. Daarnaast zijn er extra maatregelen voorzien om de verkeersveiligheid te vergroten en overlast voor de omgeving te voorkomen.

“Het uiteindelijke ontwerp is tot stand gekomen rekening houdend met eerdere bedenkingen en adviezen van de provincie Noord-Brabant, de gemeente Gemert-Bakel, de Monumentencommissie en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Voorts is goed geluisterd naar de bezwaren en bedenkingen die leefden vanuit de Gemertse samenleving”.

Bij de gevaarlijke oversteek naar de Hoef, de aansluiting van de Ommuurde Tuin met de Heilige Geestlaan, de toegangsweg bij de West-Om en de toegang tot de parkeergarage Ridderplein komen verkeersremmende maatregelen. De komgrens wordt verplaatst voorbij de oversteek bij de Hoef gezien vanuit het centrum. De maximale snelheid wordt hier teruggebracht naar 50 km/h waardoor de veiligheid aanzienlijk vergroot wordt.

Bijzonder onderdeel van het eindontwerp is dat bij alles rekening is gehouden met het lokale gevoel dat het kasteel in bepaalde opzichten van de Gemertse gemeenschap is. Zo wordt het huidige kasteelpark omgevormd tot wandelpark met romantische wandelpaden.

Omroep Centraal TV was bij de presentatie aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die u op onze website kunt bekijken.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties