ENKELE FEITJES OVER GEMERT-BAKEL!

Noord-Brabant op zijn best vind je in Gemert-Bakel. Met een oppervlakte van circa 13000 hectare waarvan 12000 uit land bestaat en het overige water. Hierbij enkele feitjes over de gemeente.

  • De gemeente Gemert-Bakel telt circa 7 woonplaatsen en 24 buurten.
  • De gemiddelde leeftijd is 45 tot 65 jaar. Circa 46 procent is verweduwd en nog eens 42 procent is getrouwd.
  • De meeste woningen zijn gebouwd in de periode van 1950 tot 1980. Dit maakt het een historische woonplaats die veel geschiedenis herbergt met monumentale panden.
  • 84 procent van de mensen is een drinker, 53 procent een sporter en circa 50 procent heeft overgewicht. Dit heeft wellicht ook te maken met het feit van de gemiddelde leeftijd.
  • De VVD is de grootste en meest gestemde partij van de gemeente gedurende de Tweede Kamerverkiezingen.
  • 70 procent van de mensen zijn westers en 24 procent overig. Deze verhouding is met de jaren veranderd aangezien Nederland steeds meer internationaliseert.

Er zijn circa 3080 bedrijven in totaal. Online daarentegen is er ook een hoge mate van bedrijfsactiviteit. Webshops die producten verkopen zoals een portable airco, marketing bureaus die online bedrijven weer helpen door een seo campagne voor deze bedrijven te organiseren, community, social media kanalen etc.

46 procent van de inwoners met een leeftijd tussen de 14 en 74 jaar beschikt over een middelbaar opleidingsniveau, 22 procent een hoog opleidingsniveau en 31 procent is laag opgeleid.

Het gebied rondom Gemert had sinds de 13e eeuw al een aparte soevereine status als Heerlijckheid. Er waren privileges aanwezig zoals godsdienstvrijheid en overige ruimhartigere wetgevingen. Het was vroeger een toevluchtsoord voor mensen waarbij de mensen zich vrij voelden.

Door het hele centrum van Gemert-Bakel vind je schitterende gebouwen waarvan vele op de monumentenlijst staan. Deze zijn zeker een bezoek waard en trekken jaarlijks daarom ook vele kijkers en bezoekers. Het allereerste blotevoetenpad van Noord-Brabant en het derde van Nederland is te vinden op de Christoffelhoeve.

Beleef de tropen in Gemert door een bezoek te brengen aan de Vlindersafari. De meest bijzondere vlinders uit diverse windstreken. Van klein formaat tot hele grote vlinders met allerlei kleuren, patronen en vormen.

Vlakbij Gemert kun je jezelf lekker afkoelen tijdens de hete zomerdagen door een bezoek te brengen aan Strandbad Nederheide. Midden in de natuur gelegen, met een terras en restaurant in de nabije omgeving. Het strand beschikt over een zandstrand en ligweide. Zwemmen en zonnen in één! Mocht het je tijdens deze warme zomerdagen thuis te warm worden kun je een goedkope mobiele airco aanschaffen of een duik nemen bij het strandbad.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties