Byzantijnse gezangen tijdens de Heilige Mis

Op zondag 4 juni zal het Slavisch Byzantijns Koor Eindhoven zingen tijdens de H. Mis om 11 uur in de St.Jans Onthoofding Kerk te Gemert. Gezangen uit de Byzantijnse ritus komen overeen met die van de Latijnse ritus, maar de taal is Kerkslavisch.

Over het ontstaan van de Byzantijnse koren in Nederland:
Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er Nederlandse dwangarbeiders terug met vrouwen uit (Wit)-Rusland en Oekraïne, die hun geloof ook in Nederland volgens de Byzantijnse traditie wilden beleven en ook andere Oekraïense vluchtelingen. Toevallig waren er Nederlandse Kapucijnen opgeleid om de Byzantijnse liturgie te kunnen vieren.

Het Slavisch Byzantijns Koor Eindhoven werd in 1962 opgericht door mevr. Emilia Teunissen – Schille. Haar zoon Sacha was tot eind 2006 dirigent van het koor, tegenwoordig is haar zoon Steffan onze voorzitter. Dirigente is al vele jaren mevr. Monique de Boer- Pommarelle. Het SBKE is een vierstemmig koor van ruim 20 leden en levert altijd met veel toewijding zijn bijdrage aan de maandelijkse liturgieviering in de H.Hartkapel van Vitalis Kronehoef te Eindhoven. Het koor zingt a-capella.

The event is finished.