Media Ukkie Dagen bij de Bibliotheek

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 tot en met 31 maart vraagt Bibliotheek De Lage Beemden aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema is dit jaar ‘Balans: bewegen met media’. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten we bij onze kinderen op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten.

Op dinsdag 28 maart van 20 tot 21 uur verzorgt Denise Bontje van Mediasmarties het gratis landelijke webinar ‘Kom in beweging met media’. Denise laat (groot)ouders en verzorgers nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind en hun eigen leven. Is er sprake van balans, hoe zou het voor hen ideaal zijn en welk voorbeeld geef je als (groot)ouder? Daarnaast is er aandacht voor media die kinderen juist in beweging zet. Aanmelden voor het webinar kan via bibliotheeklagebeemden.nl.

In Bibliotheek Gemert is op vrijdag 31 maart van 10 tot 11 uur een avontuurlijke ontdekkingstocht voor peuters en hun (groot)ouders. Vooraf aanmelden via bibliotheeklagebeemden.nl. Samen gaan de speurneuzen op zoek in de bibliotheek naar onderdelen van een puzzel van jonge dieren. Door te kijken, luisteren, spelen, doen en veel te bewegen. Als de puzzel compleet is, is bekend welk verhaal kan worden voorgelezen.

The event is finished.