Vastenproject Parochie H. Willibrordus

Onderwijs voor kinderen in de Centraal Afrikaanse Republiek
Tijdens de Vastenperiode in dit jaar 2023 richt onze parochie zich gedurende 3 jaar op een project van de Paters van de Heilige Geest. Het is een project in Mobaye in de Centraal Afrikaanse Republiek. Al vele jaren werken de paters van de Heilige Geest aan dit project.

Pater Ben is ook begonnen om uit de omliggende dorpen kinderen (jongens en meisjes) te ondersteunen. Wij hebben nu twee katholieke scholen in Mobaye.

1). De basisschool Antoine Marie Maanicus (kleuterschool en de zes klassen daarop aansluitend).
2). De tweede school is een College techniek met de naam “Jacques Laval”.

Deze school techniek heeft 4 klassen na de lager school. In 2021 hebben een dertigtal leerlingen na het vierde jaar voor het eerst het officiële diploma van die opleiding (Middelbare school) uitgereikt gekregen. We hopen op veel bijdragen van veel weldoeners, want het is hard nodig. Onderwijs is toch de basis voor een betere toekomst.De vastenaktie maakt in de kerkdorpen onderdeel uit van de Goede Doelenweken, in Gemert niet. Daar wordt gewerkt met vastenzajkes. De vastenzakjes kunt u inleveren op maandag 3 april en woensdag 5 april op de pastorie van 14.00 tot 16.00 of in de brievenbus, Kerkstraat 2.

The event is finished.