Extra busritten naar Boxmeer en Eindhoven vanaf 7 mei

Extra busritten moeten ervoor zorgen dat leerlingen  uit Gemert-Bakel weer gewoon op tijd  in de les kunnen zijn. Door een beperkte dienstregeling en uitval van bussen waren  scholieren en studenten die buiten de gemeente een opleiding volgen regelmatig te laat op school. Dat leidde lokaal tot maatschappelijke en politieke onvrede. Na overleg met de gemeente Gemert-Bakel en de provincie Noord-Brabant past busvervoerder Hermes/Bravo de dienstregeling aan. Wethouder Hanneke Coppens is daar blij mee, maar houdt de vinger aan de pols. 

Het gaat om de volgende aanpassingen:

Lijn 123 Gemert-Elsendorp-Boxmeer v.v.

Op lijn 123 komt vanaf 7 mei een extra rit rond 07.45 uur vanuit Gemert naar Boxmeer en extra rit rond 15.30 uur vanuit Boxmeer richting Gemert.

Lijn 321 Gemert-Eindhoven v.v.

Op lijn 321 worden vanaf 7 mei extra ritten ingezet zodat lijn 321 in de spits vier keer per uur rijdt. Lijn 321 blijft voorlopig rijden tot Heuvel-West Om. Vanaf 27 augustus (nieuwe dienstregeling) gaat lijn 321 in de spits zes keer per uur rijden en wordt de lijn uitgebreid richting Pelgrimsrust.

Busvervoer en gemeente blijven in gesprek over het optimaliseren van het busvervoer. Hierbij is de toezegging gedaan dat er geen wijzigingen meer doorgevoerd worden in de dienstregeling zonder dat Gemert-Bakel betrokken is. Wanneer er wijzigingen worden doorgevoerd in het dienstrooster worden deze wijzigingen op voorhand besproken met Gemert-Bakel.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties