Gemeentehuis kleurt oranje, Gemert-Bakel is medestander in strijd

Gemert-Bakel is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarvoor heeft Wethouder Wilmie Steeghs de vlag gehesen. Het gemeentehuis kleurt oranje en tot 10 december hangt de vlag bij het gemeentehuis. 

Wethouder Wilmie Steeghs: “Natuurlijk ondersteunen wij deze campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Ik wil oproepen om voor elkaar te zorgen, maak bij twijfel van geweld altijd een melding.”

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december. De tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’. Ook na 10 december blijft zichtbaar dat we dit initiatief vanuit de gemeente steunen, we hebben namelijk een stoeptegel ontvangen die geplaatst wordt voor het gemeentehuis.

Thema 2022: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag.

Meer informatie

Via de website van Orange the world kunt u meer achtergrondinformatie lezen en ziet u welke activiteiten er zijn om aandacht te vragen voor de rechten van vrouwen. orangetheworld.nl/acties-2022.

Omroep Centraal TV heeft opnamen gemaakt van het hijsen van de vlag. U kunt deze bekijken op omroepcentraal.tv en op YouTube.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties