Gemertse Voorleeskampioen 2023: Fleur

Evenals andere jaren organiseerde Bibliotheek De Lage Beemden voor de gemeente Gemert-Bakel ook dit jaar weer een lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. 

Dit  jaar was de voorleeswedstrijd op maandag 23 januari in de Eendracht. Er streden 10 schoolkampioenen uit Gemert, Bakel, Handel , De Mortel, Milheeze en De Rips om de titel Voorleeskampioen van de Gemeente Gemert-Bakel.  De voorlezers lazen allemaal een gedeelte voor uit een boek naar keuze.

De jury bestond uit burgemeester Michiel van Veen, Remko Boesveld, directeur van de Eendracht, en Marjan van de Laar, docente Commanderij College Doregraaf. De jury beoordeelde wie de beste voorlezer was en Gemert-Bakel mag vertegenwoordigen bij de regionale kampioenschappen in maart/april 2023.

Nicollette Kuijpers van de bibliotheek stelde de diverse schoolkampioenen voor. Uiteindelijk bleek Fleur Crommentuijn uit groep 7 van KC Het Venster in Gemert de beste. Fleur vertelde dat zij ervan houdt als er een beetje actie zit in de boeken die zij leest. Zij kreeg uit handen van de burgemeester een beker en een boekenbon.

Omroep Centraal TV was aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die u woensdag 25 januari kunt bekijken op onze website en op YouTube

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties