Gezondheidsbevorderingsdagen Commanderij College

Als buurtsportcoaches van Negen zijn Myrthe van de Laar en Wietse van Lankveld werkzaam op verschillende locaties van het Commanderij College. Zij houden zich voornamelijk bezig met alle projecten met betrekking tot beweging en gezondheid en zijn altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden om genoemde bezigheden verder te ontwikkelen.

Voor verschillende leerjaren binnen het Commanderij College hebben ze, in samenwerking met Sixpack Bakel, gezondheidsbevorderingsdagen ontwikkeld. De eerste dag vond plaats op maandag 13 maart. 100 leerlingen van de Doregraaf maakten kennis met verschillende sportonderdelen zoals: rolstoelbasketbal, poweryoga, padel, bootcamp en jeu de boules. Daarnaast deden ze mee aan een echte gezondheidsquiz.

In de pauze werd er een gezonde lunch geserveerd. De leerlingen werden gedurende de dag beoordeeld op fysieke, mentale en sociale gezondheid en konden hier leuke gezonde prijzen mee verdienen! Het doel van deze dagen is om de gezondheid van jongeren te bevorderen en ze meer stil te laten staan bij hoe belangrijk het is om gezonde keuzes te maken.

Ook op De Laarbeecke hebben inmiddels ruim 100 leerlingen uit het eerste leerjaar deelgenomen aan deze dag. Omdat Doregraaf de leerlingen heeft opgesplitst in twee groepen zal er op 30 mei nog een laatste gezondheidsbevorderingsdag plaatsvinden, ditmaal voor een andere groep leerlingen.


Wilt u meer weten over deze dagen? Neem dan contact op met een van de buurtsportcoaches via myrthe@negen.nl of wietse@negen.nl

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties