Goed Wonen Tiny Houses voor starters uit Gemert-Bakel

Op 22 en 23 november plaatsen wij de eerste Tiny Houses in Gemert. Slaat deze vorm van wonen aan? Dan kunnen er in de toekomst meer Goed Wonen Tiny Houses verwacht worden in Gemert-Bakel.

Aan de President Verhofstadtstraat komen zes Tiny Houses. Afgelopen zomer zijn de zestien garageboxen die hier stonden afgebroken. De woningcorporatie is benieuwd hoe de tiny houses bevallen. Voor Goed Wonen is duurzaamheid een regel. Op de Tiny Houses komen dan ook zonnepanelen en er zit geen gasaansluiting meer in de woning. De woningen hebben een A energielabel.

Vanaf 24 november biedt Goed Wonen deze zes Tiny Houses aan op Wooniezie. Vijf dagen lang kan er bij interesse worden ingeschreven. De Tiny Houses zijn bestemd voor starters op de woningmarkt, waarbij inwoners van Gemert-Bakel voorrang hebben. De leeftijdscategorie van 18 tot en met 27 jaar heeft eerste keus. De Tiny Houses zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens. Krijg je de sleutel van een van deze woningen, dan behoud je je inschrijftermijn. Zo kun je toch binnen een paar jaar doorstromen naar een volgende woning.

Inmiddels heeft Omroep Centraal TV een nieuwsitem hierover op de website staan.

Bron: Stichting Goed Wonen

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties