Goede prestaties van het Talent BMX Team in Venlo

In Venlo werd op zondag 23 juni onder zomerse weersomstandigheden in afdeling Zuid op het fietscrosscircuit van FCC De Plakpunters de tweede  BMX-regiowedstrijd georganiseerd waaraan ook leden van het Talent BMX Team deelgenomen hebben. Deze reeks regiowedstrijden bestaat uit een serie van vier maar het zijn geen competitiewedstrijden. De derde wedstrijd wordt in september in Schijndel gehouden en de vierde, tevens laatste, regiowedstrijd wordt dan in oktober georganiseerd door FCC Wheels uit Erp.

De dag begon heel slecht voor Finn van Brussel uit Handel. Tijdens de training vooraf kwam hij zodanig ten val dat voortzetting van deze wedstrijddag geen optie meer was en Finn daarop met blessures naar huis moest worden gebracht.

Zoals gebruikelijk vonden er wedstrijden plaats in de open en in  de eigen klassen. De open klasse wordt verreden op dagleeftijd waarin de jongens en meisjes tegen elkaar uitkomen met twee verschillende leeftijden. Voor de eigen licentieklasse telt de leeftijd die men op 31 december van het lopende jaar bereikt.

Vijf rijders moesten in deze twee klassen de strijd aangaan met de concurrentie.
Julie van den Ham uit Venlo (Klasse Boys 11 / Girls 12 jaar) deed dat uitstekend en wist in de eigen klasse als eerste over de streep te komen. In de open klasse 12/13 jaar eindigde zij als twaalfjarige op een mooie vijfde plek. Sam Meijer uit Boekel (Boys 13 jaar) pakte in de eigen klasse een mooie derde plaats maar kwam in de open klasse(12/13 jaar) in de finale ten val waarna er voor hem een achtste plaats genoteerd werd. Ook werd er heel goed gereden door de uit Handel afkomstige Jur van Brussel. In zijn eigen klasse (Boys 14 jaar) pakte hij de overwinning terwijl hij in de open klasse (12/13 jaar) als tweede over de meet ging. Sven Pennings uit Veghel wist in de eigen klasse (Boys 15 jaar) en in de open klasse (14/15 jaar) alle kwalificatierondes te winnen met als hoogtepunten de winst in beide klassen. Hetzelfde gold voor Bas Verhagen uit St. Oedenrode.
Bas komt uit in de eigen klasse Men 17+ en in de open klasse 16 jaar en ouder. Ook Bas wist, evenals Sven, al zijn starts in winst om te zetten.

Volgende week wordt het BMX-programma voortgezet met op zaterdag en zondag twee wedstrijden in de 3-Nationscup. Deze wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door Nederland, Duitsland en België. Komend weekend is Ahnatal (Duitsland) hiervoor aan de beurt.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties