Gratis compost op de milieustraat

Als inwoner van de gemeente Gemert-Bakel kun je tussen 6 maart en 14 april gratis compost ophalen bij de milieustraat, gelegen aan de Leije 7 in Gemert-Bakel. Met deze actie bedankt de gemeente jou voor je inspanning om organisch afval gescheiden aan te leveren. Blink verwerkt groenafval tot compost en je krijgt je ingezamelde groenafval nu dus terug in de vorm van compost! Let op: de compost zit niet in zakken, je moet het zelf op een aanhanger laden of zelf zakken meebrengen waar je de compost in schept!

Sinds jaren bieden inwoners groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan. Hiervan wordt een hoogwaardige compost gemaakt

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost zorgt tevens voor aanvulling van organische stof in de bodem en voorkomt hiermee uitputting en erosie. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren is een betere optie dan het verbranden van groenafval. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties