Halfvastenmis Esdonks Kapelleke 14 maart

Er was een eeuwenoude traditie om op dinsdagen in de vastentijd altijd een aantal heilige missen te lezen in het Esdonks Kapelleke. Ten gevolge van het helaas dalende kerkbezoek na de coronatijd heeft het Stichtingsbestuur van het Esdonks kapelleke dit jaar moeten beslissen deze traditie te beperken tot één mis, en wel op dinsdag 14 maart om 09:30 uur.

In 1953 werd het aantal missen teruggebracht van vier naar twee en in 2017 moest helaas gevreesd worden dat deze mooie traditie helemaal zou verdwijnen en dat niet door geldgebrek. In 2016 waren er tijdens de tweede mis na halfvasten slechts een paar mensen aanwezig. Als er in 2017 niet meer belangstelling was, wilde het bestuur van de Stichting Esdonks Kapelleke aan het parochiebestuur voorstellen om deze eeuwenoude traditie definitief te beëindigen. Wat er dan nog over zou blijven, was die ene drukbezochte, jaarlijkse openluchtmis op de zondag het dichtst bij de feestdag van Maria Magdalena in juli.

Na een oproep in het Gemerts Nieuwsblad hebben in tradities geïnteresseerde Gemertenaren dat na 2017 tot bijna halverwege 2020 weten te voorkomen. Toen sloeg het coronavirus toe, Dus dit jaar is er nog maar één halfvastenmis in de Kapel.

Kortom: lezer van het ook zozeer in historie geïnteresseerde Gemerts Nieuwsblad, pak op dinsdag 14 maart a.s. de (elektrische) fiets èn rèèj ífkes no de Ézzengse kepèèl!’ De mis begint niet eens vroeg, om 09:30 uur.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties