“Hey, het is oké” om te praten over je gevoel

Heb jij ook vaak het gevoel te moeten voldoen aan de verwachtingen die anderen van je hebben? En heb je daardoor stress, faalangst of voel je je somber? Praat erover, dat lucht op!

Veel jongeren voelen prestatiedruk, maar vinden het niet altijd even makkelijk om te praten over hoe ze zich voelen. Dat kan zorgen voor mentale problemen. De campagne “Hey, het is oké” stimuleert jongeren om te praten over hun gevoel. Op www.heyhetisoke.nl staan ervaringsverhalen van andere jongeren en tips wat je kan doen of welke hulp er voor je is.

Heb je negatieve gedachten? Praat erover en zoek hulp. Denk je aan zelfmoord? Bel gratis 0800-0113 of chat erover met een hulpverlener op www.113.nl.

Soms zijn ervaringen zo traumatisch dat iemand daar langdurig last van heeft. Dat heet PTSS, post traumatische stress syndroom, en is vaker te zien bij ouderen en oorlogsveteranen.

Op 17 juni is er in Gemert een wandeltocht die aandacht vraagt voor zelfmoordpreventie bij veteranen. Operation Mercury 3 is een wandeltocht van 5 km en start om 11.30 uur bij Dientje. Na de wandeltocht zijn er koffie en broodjes. Iedereen mag meelopen.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties