Hier moet je op letten bij het kopen van een t-shirt met lange mouwen

T-shirts met lange mouwen zijn een onderschat kledingstuk, terwijl t-shirts met korte mouwen juist veel liefde krijgen. Dat is opvallend aangezien een shirt met lange mouwen juist vaak de meest geschikte keuze is, zowel voor stijl als voor functie. Zo ziet een t-shirt met lange mouwen er formeler uit dan een shirt met korte mouwen, terwijl het ook nog eens comfortabeler is in de meeste gevallen. Daarom is het zeker verstandig om wat long sleeve t-shirts in je kast te hebben hangen, let op de onderstaande factoren als je ze koopt!

Stof en gewicht
De meeste t-shirts met lange mouwen zijn gemaakt van katoen, dat comfortabel en ademend is, evenals machinewasbaar en duurzaam. Het gewicht en de soort katoen bepalen hoe zwaar of luchtig het shirt aanvoelt en hoe glad het eruitziet. Slubkatoen heeft bijvoorbeeld een wat klonterige textuur door de manier waarop het is geweven, maar is extra licht en ademend, waardoor het heerlijk is om te dragen bij warm weer. Ringgesponnen katoen is zwaarder dan slubkatoen, maar zachter dan gewoon katoen. Normaal katoen zal een van de zwaarste gewichten zijn en ruwer aanvoelen, maar het zal ook duurzamer zijn.

Sommige T-shirts met lange mouwen zijn gemaakt van een mix van materialen, met synthetische stoffen zoals spandex voor extra stretch of linnen voor extra ademend vermogen. Een hennepmixoptie kan ook goed zijn, aangezien hennep een duurzame natuurlijke vezel is die bijna overal kan worden gekweekt, dus het heeft minder impact op het milieu dan katoen. Het is ook duurzamer dan katoen en wordt na verloop van tijd zachter, maar er hangt een hoger prijskaartje aan.

Pasvorm en maatvoering
Bij het kopen van long sleeve t-shirts zul je zien dat je een breed scala aan beschikbare maten hebt, evenals verschillende pasvormopties voor mensen van alle proporties, of je nu de voorkeur geeft aan een slankere, strakkere pasvorm of een losse, boxierpasvorm. Je moet ook kijken of elk merk shirts met langere lengtes aanbiedt voor lange mannen of met een langer bovenlichaam. Houd hier dus goed rekening mee als je t-shirts met lange mouwen gaat kopen.

Halslijn en stijl
Een verscheidenheid aan details bepaalt de algehele look van een T-shirt met lange mouwen, te beginnen bij de halslijn. De meest voorkomende halslijn is de klassieke ronde hals, maar er zijn ook V-halsopties en de henley-stijl, die meestal drie knopen op de borst heeft, zoals gedragen door Ryan Gosling in de film Drive. De mouwen kunnen manchetten hebben voor een nauwsluitende pasvorm bij de polsen, maar ook om uithoudingsvermogen te behouden als je ze graag omhoog op je onderarmen draagt. Of ze kunnen losser en meer open worden gezoomd, zodat ze een soort Frans zeemanshemd hebben, zoals te zien is bij Pablo Picasso en Andy Warholin de jaren 50 en 60. Tot slot hebben sommige T-shirts met lange mouwen een borstzak; sommigen niet. Je moet op basis van de halslijn en stijl zelf een keuze maken, dit hangt namelijk echt van je eigen smaak en voorkeuren af.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties