Historische optocht Boerenbondsmuseum Gemert

Na twee jaar afwezigheid vindt op zondag 24 april weer de jaarlijkse historische optocht van het Boerenbondsmuseum plaats. Deze optocht toont het leven in een Brabants dorp in de periode 1900 tot 1940.

De historische optocht geeft een beeld van de diverse ambachten die in het Boerenbondsmuseum gedurende het seizoen worden uitgeoefend, maar daarnaast ook een greep uit de museale collectie aan gereedschappen, machines en kleding. De optocht wordt verder opgesierd door tal van koetsen en paardenspannen, oude auto’s, en uitgebeelde gewoontes en gebruiken. In een lange stoet trekt het museum aan de ogen van de toeschouwers voorbij.

De optocht start rond de klok van 14.00 uur nabij het kasteel en trekt vervolgens via het centrum van Gemert naar het Boerenbondsmuseum. Op deze zondag opent het Boerenbondsmuseum voor een keer gratis haar deuren.

In de meivakantie (van 25 april tot en met 6 mei) worden in Het Boerenbondsmuseum extra gratis kinderactiviteiten aangeboden tijdens de openingstijden van het museum. Op woensdag mogen kinderen vlechten, op donderdag lekker veel pannenkoeken eten en op vrijdag met de ponykar meerijden De activiteiten beginnen vanaf 13.00 en duren tot 17.00 uur.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten. Ook op Koningsdag is het museum gesloten.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties