Hotspot Hightech Helmond – de Peel, hét techniekpretpark voor jong en oud waar enthousiasme en beleving centraal staan

Zaterdag 8 juni stond volledig in het teken van de High Tech Ontdekkingsroute. Met maar liefst acht Hotspots in de Brainport Regio hadden kinderen de kans om techniek te ontdekken en te beleven, zo ook bij GEA Food Solutions in Bakel. Hier bleek – onder andere uit het aantal bezoekers – dat er geen gebrek is aan nieuwsgierigheid in de wereld van techniek in de regio, ook (en vooral) bij kinderen en jeugd.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur bezochten zo’n 2.200 mensen de Hotspot Hightech Helmond – de Peel. Tijdens dit evenement bundelden ruim 60 techniekbedrijven, studententeams en onderwijsinstellingen uit de regio hun krachten met een zelfde doel: kinderen techniek laten beleven. Diezelfde kinderen gingen, na een dag vol plezier en enthousiasme, met tassen vol zelfgemaakte goodies naar huis.”, voegt Manon Pijnenburg (voorzitter Stichting Hightech Helmond –de Peel) toe. “Het geeft ons ontzettend veel energie om te zien dat kinderen bij verschillende belevenissen vol bewondering staan te kijken”.

Zo konden kinderen, onder begeleiding van YouTuber en uitvinder MasterMilo en het kartteam van het Hub van Doorne college, genieten van een spectaculaire show. Een kart die rondracet over het terrein van GEA, vergezeld door een auto gemonteerd op twee enorme wielen, het was een waar spektakelstuk. Bij MTA konden bezoekers de strijd met elkaar aangaan door middel van een activiteit die gebaseerd was op de welbekende kamelenrace. De spelers moesten hier een balletje in een van de gaten rollen waarna er een robotje steeds dichterbij de finish kwam. En er was zelf de kans om bij ETF een ritje te maken in een karretje dat geproduceerd wordt voor echte attracties.

Dit was enkel een kleine greep uit de grote hoeveelheid aanwezige activiteiten, maar wat de organisatie betreft zijn dit de ingrediënten die leiden naar succes. “Tijdens de Hotspot opent de techniek uit de regio dus letterlijk haar deuren om vervolgens naadloos aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van kinderen en jeugd”, vertelt Pijnenburg vol trots.

Daarnaast kijken ook de deelnemende bedrijven tevreden terug op een geslaagd evenement. Zij gaan zich binnenkort met hernieuwd enthousiasme voorbereiden op de volgende activiteiten die worden georganiseerd door Stichting Hightech Helmond – de Peel. Volgend jaar vindt de Hotspot weer plaats in Helmond. De bedrijven en onderwijsinstellingen komen samen in Stichting Hightech Helmond – de Peel. Deze is het hele jaar door actief, met als gezamenlijk doel het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd, en daarmee voldoende nieuwe aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio.

Omroep Centraal TV heeft opnamen gemaakt, die u via onze website en via YouTube kunt bekijken. Ook zijn zij op dit moment  als special op onze tv-zenders te bekijken.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties