In Brabant wordt steeds meer gelet op de koers van bitcoins

Gemert – Op dit ogenblik is nieuws rondom de bitcoin trending topic. Veel financiële nieuwsberichten in de eerste maand van dit jaar gingen over de waarde van cryptocoins. Het is opvallend dat de media het altijd interessant vindt als de koers flink stijgt of juist een scherpe daling laat zien. Het bewijst ook meteen dat cryptovaluta steeds meer algemeen geaccepteerd is. Daarnaast is het tegenwoordig bij een aantal grote bedrijven ook als betaalmiddel in gebruik.

Fluctuaties
Een veel gehoord bezwaar is dat de waarde van bitcoins sterk in waarde kunnen dalen. Dat is tegelijkertijd de kracht van cryptovaluta. Je kunt er namelijk op korte termijn een mooi rendement op halen. Het is daarom belangrijk om dagelijks de verschillende koersen in de gaten te houden zodat je op het juiste moment kunt instappen of je rendement kunt cashen.

Nieuws
Januari 2022 ging het bitcoin nieuws regelmatig viraal op internet. Voor een beginnende bitcoin koper is het altijd lastig om te onderscheiden welk nieuws relevant is. Zeker als er veel over geschreven wordt. Daarom is het makkelijk als er één site is waar al het belangrijke bitcoin nieuws op te vinden is. Gelukkig is die er onder de naam Bitcoinkoers.org. Hier kun je naast duidelijk geschreven actuele nieuwsverhalen ook de nodige andere belangrijke informatie vinden over bitcoins en andere cryptovaluta. Deskundige professionals scannen voor jou het internet en schrijven bijna dagelijks verhalen over het belangrijkste cryptonieuws. Dat bespaart je als belangstellende heel wat scroll tijd op de verschillende internetpagina’s.

Inflatie
Wie op dit ogenblik veel geld op zijn of haar spaarrekening heeft staan is het steeds relevanter om in cryptocoins te gaan beleggen. Een op dit ogenblik veel gehoord argument om nu in te stappen is dat je wegens de hoge inflatie steeds minder kunt kopen voor je vaak door hard werken bijeen gespaarde euro’s. In Nederland was het inflatiepercentage voor december 2021 zelfs gestegen naar 5.7 procent.

Minder waard
Dat euro’s en dollars steeds minder waard worden licht aan het feit dat vooral in Amerika president Biden de geldpersen op volle toeren laat draaien om maar extra dollars bij te drukken. In Europa doet de Europese Centrale Bank (ECB) hetzelfde. Die liet de afgelopen jaren duizenden miljarden euro’s bij. Een jaar geleden werd bekend dat de ECB in een relatief korte periode maar liefst 1850 miljard euro had bijgedrukt. Inflatie van de euro ligt daardoor altijd op de loer. Dat gevaar is inmiddels dus ook werkelijkheid geworden.
Het voordeel van de bitcoin is dat deze niet ‘bijgemaakt’ kunnen worden. Zo blijft er dus altijd een gelijk aantal bitcoins beschikbaar om mee te handelen. Hoewel de koers van Bitcoin dus wel steeds veranderd is die dus niet onderhevig aan inflatie.

CFD
Ben je iemand die al meer ervaren is in de bitcoinwereld en ook handelt in aandelen, dan is er op dit moment een relatief nieuwe tool die het handelen extra aantrekkelijk maakt. Deze staat bekend onder de naam Contract For Difference. Het CFD is een zeer geschikt instrument om mee te handelen en online beleggen in beursindices, aandelen, valuta en grondstoffen zoals goud, zilver en olie. In het actuele nieuws is er bijvoorbeeld aandacht voor het feit dat de aandelenmarkt en BTC-koers gelijkwaardige koersbewegingen laten zien. CFD’s geven de belegger meer vrijheid en mogelijkheden dan bijvoorbeeld turbo’s, speeders of sprinters. Dat verklaard ook de toenemende populariteit van dit, relatief nieuwe, beleggingsinstrument onder beleggers.

Risico
Wanneer je besluit om je spaargeld in crypto’s te investeren, doe dat dan met spaargeld wat je echt kunt missen. Net als paardenkoersen is het volgen van de BTC koers een mooie sport waarvan de uitslag soms heel verrassend kan zijn. Raak ook niet in paniek wanneer er eens een flinke dip is. De historie van de bitcoins heeft inmiddels bewezen dat de koers altijd weer omhoog gaat. Het is dus een kwestie van alert blijven om op het juiste moment je winst te pakken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties