Informatieavond over belevingsvluchten flink bezocht

Defensie wil vliegbasis De Peel heropenen om jaarlijks drie keer zes weken te vliegen met F-35 jachtvliegtuigen. Op 17 oktober, en mogelijk 18 oktober als reservedag, gaat een F-35 aankomst- en vertrekroutes vliegen. Deze routes zijn in overleg met Defensie en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) tot stand gekomen en bootsen zo goed als mogelijk de toekomstige vliegpatronen na.

Op maandag 3 oktober hield Defensie een informatieavond in ons gemeentehuis om uitleg te geven over de belevingsvluchten met de F-35 op 17 oktober. Tijdens de avond was er informatie over de aankomst- en vertrekroutes van de belevingsvluchten.

Sommige bezoekers waren in de veronderstelling dat dit een avond was om de bezwaren tegen de heropening van het vliegveld te uiten en vroegen daar steeds aandacht voor. Deze avond was echter alleen om te informeren over de belevingsvluchten op 17 oktober.

Omroep Centraal TV was aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die u te zijner tijd kunt bekijken op onze website. De opnamen die wij maakten op 16 september, toen de staatssecretaris van Defensie de burgemeesters van Gemert en Venray bezocht, staan al op onze website.

Tip: Meld je aan voor de Burenmailing van Defensie via informatiedepeel@mindef.nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Meer informatie over het de voorgenomen heropening is te vinden op:

http://www.defensie.nl/onderwerpen/luchthavenbesluiten/luchthavenbesluit-de-peel/https://www.defensie.nl/onderwerpen/luchthavenbesluiten/luchthavenbesluit-de-peel/heropening-de-peelwww.venray.nl/heropening-vliegbasis-de-peel/

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties